Een hottub kopen in België

  Hottubs in verschillende vormen en uitvoeringen

  • Hottub met interne houtkachel
  • Hottub met warmtepomp
  • Ofuro hottub met houtkachel
  • Hottub met externe houtkachel
  • Square hottub

  hottub sauna wellness thermo

  Hottub | Materialen

  hottub materialen kunststof thermowood acryl glasvezelAls u op zoek bent naar een hot tub, is het belangrijk om te weten van welke materialen deze gemaakt is aan de binnen- en buitenkant. Want U wil en hottub kopen en hier vele jaren van kunnen genieten, toch?

  Kuip materiaal van een hottub

  De hottub kuip is in verschillende materialen beschikbaar op de hedendaagse markt, waaronder fiberglass en kunststof. Wij bij Lux-spas werken uitsluitend met de fiberglass versterkte kuipen, en dat heeft enkel maar goede redenen voor de kwaliteit van je hottub. Zo is een glasvezel kuip door zijn materiaal en vele lagen veel sterker als een kunststof kuip. De kans op een scheur of barst door onder andere de zeer uiteenlopende water temperaturen is véél kleiner, en de algemen duurzaamheid van zo'n glasvezel kuip is ook langer. 30 jaar ten opzichte van maximum 20 jaar bij een kunststof kuip. Het enige nadeel aan glasvezel is dat de aankoopprijs ervan iets hoger ligt. 

  De verwarming van een hottub

  De houtkachels van een hottub zijn steeds in roestvrij staal RVS, of dit nu om een inwendige of vrijstaande houtkachel gaat. Hottub kachels zijn standaard gemaakt uit AISI 304 RVS, maar wij bij Lux-spas werken in al onze hottubs met de AISI 316 RVS, een sterkere variant die nog meer hittebestendig en corrosiebestendig is. Zo kan de hottub naar hartelust gestookt worden en kunnen de nodige chemicaliën zoals chloor en ph-producten gewoon gebruikt worden door de vele jaren heen.

  Vaak verkopen wij onze hottubs met een extra elektrische verwarming in de vorm van een warmtepomp om de hottub gemakkelijlk op temperatuur te houden voor een langere tijd. Je kan ook een hottub bestellen of aanpassen naar enkel elektrisch verwarmen met een warmtepomp als je liever niet met hout stookt. De warmtepompen waar we bij Lux-spas bij werken zijn krachtig genoeg om het hele jaar door tot in de koudste dagen toe uw hottub perfect op te warmen.

  Omkasting: thermowood!

  Net zoals in onze sauna's werken we bij Lux-spas heel graag met thermohout omdat dit hardhout heel geschikt is voor buitengebruik. Thermowood is duurzaam en zal geen rotting krijgen, waar het ook staat. Behandelen met een transparant of dekkende olie kan altijd op aanvraag om geen verkleuring te krijgen, maar van zichzelf gaat thermowood mooi vergrijzen. 
  Thermowood is iets hoger geprijsd dan de standaard vurenhout hottubs, maar gaat véél langer mee.  

  Hottub | Hoe gebruiken?

  hottub gebruik wellnessDe hottub klaar maken voor gebruik: water vullen en warm stoken

  Volg de volgende stappen om je hottub goed op te starten. Begin met het vullen van water en stook hem dan warm.

  1. Vul het bad met water tot minimaal 10 cm onder de bovenrand. Wanneer het bad volledig gevuld is, kan de kachel aan.
   Belangrijk: steek de kachel nooit aan voordat het bad volledig is gevuld! De kachel loopt ernstige schade op – of gaat stuk wanneer deze wordt aangestoken voordat de hottub is gevuld met water.
  2. Gebruik voor het stoken van de kachel uitsluitend schoon en droog hout. De meest ideale temperatuur bedraagt 36°C – 38°C. Stook de Hottub nooit op tot boven de 40°C. Dat zou kunnen leiden tot brandwonden. 
  3. Voordat de kachel wordt aangestoken schuif je het ventilatie rooster van de kachel open.
  4. Stapel een klein beetje aanmaakhout in de kachel, steek dit aan met een aanmaakblokje en sluit de kacheldeur (externe kachel) of leg de deksel over de opening van de kachel (interne kachel). Laat het vuur gelijkmatig 3-5 minuten branden en plaats vervolgens een aantal blokken gekloofd hout in de kachel.

  Tip: Als je de kachel aangestoken hebt, plaats dan de deksel op de hottub om warmteverlies tegen te gaan.

  Temperatuur van de hottub regelen - houtgestookte kachel

  Wanneer het water ongeveer 34°C is zal de kachel nog voldoende warmte afgeven om verder tot een temperatuur van 38°C te verwarmen.

  Regelen van watertemperatuur middels een externe kachel
  Tijdens de hottub sessie kan je eenvoudig de temperatuur (luchttoevoer) regelen door bij de externe kachel de aslade en/of rooster open of dicht te schuiven.

  Belangrijk: Wij adviseren iedereen om jonge kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene gebruik te laten maken van de hottub.

  Een hottub onderhouden

  thermowood hottub wellness onderhoud

  Wateronderhoud van je hottub

  Wateronderhoud is van groot belang om langs de ene kant te kunnen genieten van waterplezier in proper helder water, maar zeker ook voor de gezondheid van jezelf, andere mensen en de hottub zelf.
  Ga je regelmatig in je hottub? Dan kan je het water er meerdere weken in laten indien je een filtratiesysteem op je hottub geïnstalleerd hebt en er spa-producten (ph regeling en ontsmetting) aan toevoegt.
  Heb je geen filtratie systeem? Dan adviseren wij om na elke sessie het water van je hottub te vervangen om bacterieën geen kans te geven. 

  Tip: Bij het toevoegen van producten zoals chloor adviseren wij om de thermocover van je hottub een 15 tal minuten open te laten liggen. 

  Wil je meer informatie over water onderhoud en hygiëne? Vraag meer informatie aan één van onze wellness experts.


  Je hottub en/of houtkachel proper maken

  Wanneer je hebt genoten van één of meerdere hottub sessies en het bad wil leeg maken wacht je best tot de kachel volledig uitgebrand en afgekoeld is.
  Laat het bad leeg lopen door de kraan met gardena koppeling open te zetten. Maak de hot tub proper terwijl deze leeg loopt met een spons of vod.

  Leg de thermocover zeker steeds dicht na gebruik, of deze nu vol of leeg staat. Zo krijgt vuil geen kans om in het bad te geraken.

  Leeg zeker ook de aslade van je hottub met regelmaat! Best na elke sessie.
  Verwijder ook regelmatig het as uit de kachel om een betere hitte geleiding en verbranding te creëren. Voor een hottub met interne kachel adviseren wij dit te doen met een speciale as schep.