Ijsbad | Chill tubs

  Een Chill tubs ijsbad bij je thuis

  ijsbaden ijsbad chill tub koudwatertherapie

  Ontgrendel je potentieel. Doorbreek mentale barrières. Voel je verfrist.

  Een ijsbad van Chill Tub zal je kijk op het leven veranderen en je in staat stellen om je eigen grenzen te verleggen, waardoor je dag na dag het gevoel krijgt dat je de wereld aankunt.

  Koudwatertherapie is een hersteltechniek die wordt gebruikt door atleten en individuen die spierpijn en ontsteking na fysieke activiteit willen verminderen.

  Enkele voordelen van het gebruik van de Chill Tub zijn:

  ❄️ Vermindering van spierpijnen
  ❄️ Een sneller herstel van het lichaam
  ❄️ Vermindering van ontstekingen
  ❄️ Verbetering van de bloedcirculatie

  OMARM DE KOUDE MET EEN CHILL TUB

   

  chill tubs ijsbad

  Chill tubs ijsbaden | de modellen

  • De Chilltub Lite is de nieuwste aanwinst in het ijsbaden aanbod en is volledig gemaakt uit kunststof.
  • Chilltub Original - het originele ijsbad met RVS kuip.

  Voordelen koudwatertherapie | Chill tubs ijsbad

  Een ijsbad, ook wel bekend als koudwatertherapie, heeft verschillende voordelen voor je lichamelijke en mentale welzijn:

  1. Vermindering van spierpijnen

  Door onderdompeling in koud water van +- 3°C worden de bloedvaten vernauwd en gaan ontstekingen verminderen. Dit zorgt voor verlichting van mogelijke spierpijn na een fysieke activiteit.

  2. Een sneller herstel van het lichaam

  Het verminderen van spierpijn kan atleten helpen sneller te herstellen en klaar te zijn voor hun volgende training of wedstrijd, waardoor de hersteltijd wordt verkort.

  3. Minder kans op onstekingen

  Koudwatertherapie kan ontstekingen in het lichaam verminderen, wat voordelig kan zijn voor mensen met chronische ontstekingen of ontstekingsaandoeningen zoals onder andere artritis.

  4. Stimulatie van de bloedcirculatie

  Onderdompeling in koud water stimuleert de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan het herstelproces en het risico op blessures vermindert.


  Wil jij ook weten wat het regelmatig gebruik van een ijsbad met je lichaam doet? CEO en oprichter van Chill tubs Rob Carlin heeft het zelf gedurende 30 dagen getest en laten analyseren. Bekijk op deze blog zijn ervaringen.


  Chilltubs ijsbaden voor je welzijn

  ijsbad chill tubs gezondheid welzijn Naast de vele lichamelijke voordelen die we hierboven noemden, zijn er nog een heleboel bredere gezondheidsvoordelen verbonden aan koudwatertherapie!

  Het nemen van een ijsbad heeft meerdere voordelen voor de mentale gezondheid. Zo kun je beter omgaan met stress, verbetert je focus, vergroot het je wilskracht, ga je gelukkiger door het leven, je verkleint het risico op een burnout en ben je creatiever. De lijst is nog langer, maar het beste is om zelf het ijsbad te komen proberen en te zien wat er met jou gebeurt.

  Iedereen is anders, daarmee willen we je graag op het hart drukken dat alle mensen anders reageren op het koude water. Als je fysieke klachten hebt, zoals hartproblemen of een pacemaker, raden wij aan om eerst met een dokter te praten voordat je het koude water in gaat.


  Oorsprong van koudwatertherapie | Chill tubs ijsbaden

  Duik in de verkoelende wereld van ijsbaden, een traditie zo oud als de tijd zelf, die zijn wortels vindt in de oude beschavingen van Grieken en Romeinen. Deze tijdloze techniek, ooit gebruikt door de oude meesters om na een intensieve training de spieren te verkoelen en blessures aan te pakken, heeft een fascinerende reis door de geschiedenis gemaakt.

  Van de sportvelden van het 17e-eeuwse Verenigd Koninkrijk en Europa tot aan de professionele arena's in de 19e eeuw, waar atleten de verfrissende kracht van ijs ontdekten als essentieel voor hun trainingsregime. Ijsbaden waren niet alleen een middel om te koelen maar werden een strategie voor betere prestaties, snellere hersteltijden, en een schild tegen blessures.

  De 20ste eeuw zag de opkomst van het ijsbad in de Verenigde Staten, waar het een integraal onderdeel werd van de trainingsroutines in sporten zoals American Football, honkbal, en basketbal. Deze periode markeerde een keerpunt, waarbij de ijsbadcultuur zich verspreidde en een vast onderdeel werd van de fysieke voorbereiding van atleten.

  De wetenschappelijke gemeenschap heeft niet stilgestaan en heeft de afgelopen decennia aanzienlijk bijgedragen aan ons begrip van de voordelen van ijsbaden. Onderzoek bevestigt wat de oude Grieken en Romeinen instinctief wisten: ijsbaden zijn een krachtig hulpmiddel in het herstelproces van het lichaam, bevorderen de bloedcirculatie, verminderen ontstekingen en pijn, en verbeteren de algehele sportprestaties.

  In onze hedendaagse samenleving heeft deze eeuwenoude traditie een moderne vorm aangenomen in de icetubs, die door topatleten, Olympiërs en zelfs militairen worden omarmd als een onmisbaar element voor optimaal herstel en topprestaties. Sportmedische instellingen wereldwijd erkennen de waarde ervan bij de behandeling van sportblessures, waardoor ijsbaden niet langer alleen voor de elite zijn, maar een toegankelijke methode voor iedereen die streeft naar lichamelijke excellentie.

  Ontdek de koelte, duik in de geschiedenis, en ervaar zelf de revitaliserende kracht van ijsbaden. Of je nu een professionele atleet bent of simpelweg iemand die streeft naar een betere fysieke conditie, de wereld van ijsbaden biedt een verfrissende duik in de mogelijkheden van herstel en vernieuwing.