Uw sauna, even lekker weg en toch thuis!

  Ruim aanbod binnen- en buiten sauna's

  Bent u op zoek naar de perfecte toevoeging aan uw wellness-routine? Overweeg dan het kopen van een sauna. Of u nu kiest voor een binnensauna ergens in huis of in je tuinhuis, of een buitensauna voor in de tuin. De voordelen voor uw gezondheid en welzijn zijn talrijk, en elke sauna sessie is een moment van pure ontspanning. 

  Een sauna kopen is een investering voor jezelf en je thuis voor de lange termijn en daar helpen wij heel graag bij. Contacteer onze sauna experts vrijblijvend voor meer informatie of om een afspraak te boeken in onze ruime indoor- en outdoor showroom. 

  • Binnensauna's van de beste kwaliteit. Finse sauna's en stoomsauna's van oa Harvia, Sentiotec
  • barrelsauna's, de charmantste, maar vooral populairste en voordeligste sauna voor buiten!
  • Round Cube sauna's
  • Moderne patio sauna's
  • sauna technieken van de beste kwaliteit. Finse sauna's en stoomsauna's van oa Harvia, Sentiotec

  Ontdek de unieke voordelen van onze sauna's


  sauna-eago-lux-wellness-saunasell-binnensauna-buitensauna-kopen

  Wellness betekent voor velen een verkwikkende sessie in de sauna, een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Hoewel een zwembad, infraroodcabine en jacuzzi ook populair zijn als wellness toestellen, blijft de klassieke sauna de favoriete keuze voor vele huishoudens.

  Ontdek de charme van een sauna, of het nu gaat om een elegante binnensauna voor in uw huis of een opvallende buitensauna die uw tuin transformeert. Niet alleen zijn deze sauna's een bron van plezier, maar ze bieden ook talrijke lichamelijke en mentale gezondheidsvoordelen.

  Gezondheidsvoordelen en puur geluk in uw wellness sauna
  Regelmatige saunasessies zijn niet alleen een genot, ze bieden ook talrijke gezondheidsvoordelen. De Finnen, bekend als enkele van de gelukkigste mensen ter wereld, hebben de sauna al lang omarmd als een dagelijkse activiteit en bron van welzijn en vitaliteit.

  Personaliseer Uw Sauna-ervaring
  Bij het kiezen van uw ideale sauna zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u een binnensauna met een elegante glazen voor- of achterwand? Of geeft u de voorkeur aan een buitensauna, verwarmd met een traditionele houtgestookte kachel of een moderne elektrische kachel? Bij Lux-spas stemt u de sauna af op uw persoonlijke voorkeuren en budget.

  Kwaliteitsmaterialen voor Duurzaamheid en Esthetiek
  Voor onze buitensauna's gebruiken we hoogwaardig thermowood tot 46mm dik voor een duurzaam en onderhoudsarm resultaat. Onze binnensauna's zijn vervaardigd uit Noordse den of rode ceder van 40mm, bekend om hun topkwaliteit en aangename geur, die onlosmakelijk verbonden is met de sauna-ervaring. Elke sauna is uitgerust met subtiele verlichting, wat zorgt voor de perfecte sfeer en voldoende zicht.

  Aan U de keuze!
  Ontdek de vele voordelen en het ongeëvenaarde comfort van een sauna van Lux-spas. Of u nu kiest voor een binnensauna of een buitensauna, wij bieden u de perfecte oplossing voor uw persoonlijke wellnessruimte. Beleef een unieke saunabeleving en verrijk uw leven met gezondheid en ontspanning.  • contacteer lux-spas

  barrelsauna thermowood panorama tuin

  Hoe kies ik mijn sauna?

  houtkachel sauna barrelsauna harvia
  Sauna's zijn te verkrijgen in alle afmetingen en vormen. Daarom helpen wij u graag om deze keuze enigzins te vergemakkelijken en u te wijzen op de meest belangrijke en voor de hand liggende keuzes.

  Houtsoort voor je binnen- en buitensauna
  We hadden het hier boven al even over de houtsoort waar uw sauna in opgebouwd kan worden. Voor de binnensauna's werken we in veel gevallen met massieve Noordse den, dit is van goede kwaliteit maar toch betaalbaar.
  Vooral bij de buitensauna's is de hout keuze van groot belang voor de levensduur van je sauna. Bij Lux-spas kiezen we bijna altijd voor thermowood van 42-46mm omdat dit hout zo behandeld is dat het niet kan rotten of vergaan en je gegarandeerd vele jaren kan genieten van talloze sauna sessie's. het is een harde houtsoort met een warme uitstraling. 

  Vorm: Barrelsauna, Pod sauna, Cube sauna, Patio sauna?
  Heb je ook al eens nagedacht over de vorm van de sauna die in je tuin zou passen? De populairste sauna is bij uitstek de barrelsauna. Maar de (round) cube sauna's zijn aan een opmars bezig. De ronde vormen hebben het voordeel dat lucht circulatie beter rond gaat in de sauna en hij dus op een sneller tempo zal opwarmen. Maar een strakke moderne sauna zal dan weer veel mooier passen bij een minimalistischere tuin en strak huis. 

  Kachel: elektrisch of houtgestookte saunakachel?
  Nog zo een keuze die van groot belang is. Bij binnensauna's werken wij zo goed als altijd met de elektrische kachels, uitbreidbaar met verschillende soorten bedieningen tot wifi applicatie toe. Maar voor de buitensauna's kiezen de mensen meestal voor een houtgestookte saunakachel van Huum of Harvia. Zo heb je geen elektrisch verbruik en is de sauna in een mum van tijd op temperatuur.   

  Type deur, ramen, kleur, ... van je sauna
  Naast de basis keuzes van hier boven is ook het design verder te kiezen. Wil je een groot raam achteraan of vooraan de sauna om van dat zicht op de weilanden te genieten? Dat kan zeekr. Of past je sauna het beste in een zwarte uitvoering in de tuin? Kan mooi zijn!

  Wees heel welkom in onze ruime showroom. Wij zitten graag eens samen om alle mogelijkheden in verband met een binnen- of buitensauna te bespreken en begeleiden u graag naar de sauna van uw dromen!